home > biologisch katoen

biologisch katoen

Living Crafts

Living Crafts is 30 jaar geleden in 1985  een leven van biologisch textiel-ambachten begonnen als eenmanszaak in een garage. We waren overtuigd en hadden uithoudingvermogen draaide het milieubewust  bedrijf consequent naar traditionele waarde. We hebben de garage al lang achter ons gelaten maar onze idealen zijn het zelfde gebleven. Met vertrouwen in onze producten en onze filosofie, met uw lof, uw opbouwende kritiek en suggesties heeft u ons gesteund door al die jaren van de textiel wereld ecologisch te verbeteren en daarmee sociaal rechtvaardig.

Biologisch katoen:

De grondstof: Ons ruwe katoen komt uit Turkije  en India. Het is biologisch gecertificeerd. Dat betekent bijvoorbeeld, we gebruiken organische mest en natuurlijke ongediertebestrijding. Wij gebruiken geen genetisch gemanipuleerd zaaigoed bovendien word ons katoen geplukt en gewassen met de hand.

De Kenmerken:

Ons katoen is met name scheur proof, zwaar en makkelijk schoon te maken. Zodra het is verwerkt vormt het de basis voor comfortabele kleding voor een lange levensduur. Het speciale draag comfort is te wijten aan het feit dat het goed vocht absorbeert terwijl het nog steeds droog voelt.

De voorwaarden:

In het cultivatie proces doen wij  Vruchtwisseling of wisselbouw op een perceel ,na elkaar telen van verschillende gewassen om bodemziekten te voorkomen. Wij gebruiken geen chemische pesticide en kunstmest. Wij produceren ons katoen zonder kinderarbeid en onder normen die socio economisch is gerechtvaardigd zijn. Met betrekking tot afvalwaterzuivering, alsmede stof en lawaai grenzen. Wij voldoen aan de voorgeschreven richtlijnen en controleren ze regelmatig.

Het Productie proces:

Tijdens de groei en verwerken van ons katoen word er geen gebruik gemaakt van pesticides of andere chemische additieven, zoals bv. verzachtende preparaten. Soms zijn er verschillende katoen soorten gemengd voor nog betere kwaliteit. In de molens worden de garens geweven en gebreid in weefsels. In de molen krijgen het weefsel zijn verfbad zonder giftige toevoeging. Daarna krijgen de stoffen een verfijnde thermo-mechanische behandeling voordat het versneden word naar kleding of ander textiel

De productielocaties:

Verwerking van de ruwe katoen blijft in India en Turkije. Om lange transportroutes te vermijden , blijft het hele productieproces onder één dak totdat de kleding helemaal klaar is.

 

 

 

biologisch katoen bij inForet vindt u in de volgende categorieën:

 

SERVICE
Tevredenheidsgarantie

Retouren
Veel Gestelde Vragen
Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden
OVER ONS
Contact
Over inForet
Klantenservice
Stuur Email
BESTELLEN
Bestelprocedure
Telefonisch Bestellen
Wijzigen Of Annuleren
Verzenden, Verzendkosten
Verzenden Naar Buitenland
GARANTIE
Het Product Is Defect Geleverd
Het Product Is Defect Gegaan
Verkeerd Besteld
Verkeerd Geleverd
LINKS & PARTNERS
Partners
InternetDirect
inLuxe - inGlamour
inSilk - inShops
kimono