home > tencel natuurvezel

Tencel Natuurvezel

Tencel

Tencel is een honderd procent natuurlijk materiaal. Het word gemaakt van plantaardige cellulosevezels gewonnen uit eucalyptushout. Slapen onder hout? Dat klinkt misschien opmerkelijk, deze eco vezel is een krachtenbundeling van vele goede eigenschappen die je je aantreft bij natuurlijke en synthetische materialen. Tencel is zacht als zijde, sterk als polyester, koel als linnen en warm als wol.

 

Comfortabel

Tencel is streelzacht en vederlicht en vormt zich bij het slapen naar het lichaam. De Tencel vezels zijn heel glas en voelen daardoor aangenaam aan op de huid. Bovendien wordt Tencel geproduceerd zonder toevoegingen van chemische stoffen die de huid irriteren. Tencel is dan ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Slapen op of onder Tencel is een weldaad voor de zintuigen, je slaapt dieper en word uitgerust wakker.

 

Temperatuur regulerend

Tencel  werkt net als onze huid, het reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt voor een goede vochtbalans. Tencel is een natuurlijk verkoeler bij te veel warmte en voelt aangenaam warm aan als het nodig is.

 

Vochtabsorberend

Tencel absorbeert overtollig vocht en staat het daarna weer snel af aan de lucht. Ons lichaam verliest bij het slapen elke nacht 400 milliliter transparatievocht, dat vocht word door het hoge absorptievermogen van de tencelvezels snel en gelijkmatig opgenomen. Door dit hoge absorptievermogen krijgen bacteriën en huisstofmijt geen kans om zich te vermeerderen. Ook blijven het matras en het lichaam aangenaam droog, dat slaapt wel zo prettig.

 

Antibacterieel en Anti-allergeen

Door de ademde werking blijft er geen overtollig vocht achter in het bed of op het lichaam en loopt de temperatuur nooit hoog op. Zo word de groei van bacteriën en schimmels tegengegaan en is er geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Tencel is daarom ook bijzonder geschikt voor mensen met een allergie voor Huisstofmijt en/of Astma en Psoriasis.

 

Onderhoudsvriendelijk

Beddengoed van Tencel is heel gemakkelijk schoon te houden. Het kan gewoon op 60 graden in de wasmachine en ligt meteen weer strak en glad op het bed.

 

Millieu bewust geproduceerd.

Bij de fabrikant van Tencel de Firma Lenzing in Oosterrijk prijken talrijke milieuprijzen en keurlabels. Zo ontving de Firma Lenzing een belangrijke milieu prijs van de EU  en een Ecolabel van de EU.

Voor Hotel en B&B is met het Tencel matrasbeschermers punten voor de  Green Key te verdienen. 

Tencel Natuurvezel bij inForet vindt u in de volgende categorieën:

 

SERVICE
Tevredenheidsgarantie

Retouren
Veel Gestelde Vragen
Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden
OVER ONS
Contact
Over inForet
Klantenservice
Stuur Email
BESTELLEN
Bestelprocedure
Telefonisch Bestellen
Wijzigen Of Annuleren
Verzenden, Verzendkosten
Verzenden Naar Buitenland
GARANTIE
Het Product Is Defect Geleverd
Het Product Is Defect Gegaan
Verkeerd Besteld
Verkeerd Geleverd
LINKS & PARTNERS
Partners
InternetDirect
inLuxe - inGlamour
inSilk - inShops
kimono